Skip to main content

Keukens

Verzekerd van luxe afwerking binnen jouw budget

De keuken is vaak het hart van een huis en één van de meest intensief gebruikte ruimtes. Als je de keuken gaat verbouwen terwijl je in je huis woont, wil je logischerwijs dat het zo efficiënt mogelijk gebeurt. Dan kun je zo snel mogelijk van jouw nieuwe keuken genieten en heb je zo min mogelijk overlast. Maar ook als je een nieuw huis hebt gekocht en de keuken gaat verbouwen terwijl je er nog niet woont, is duidelijkheid over de planning en de prijs natuurlijk belangrijk.

Lees meerVraag 3D design aan

Bespreek met ons jouw behoefte en I will ReForm your Home!

Keukenvloer

Houten vloer, tegels, laminaat of toch een gietvloer? Laat ons eens bespreken wat jou en jouw gezin nodig heeft.

Keuken- & huishoudapparaten

Monteren van keukenkasten, installeren van huishoudelijke appraten, zoals kokenplaten, vaatwassers, koelkasten, ovens etc. Welk apparatuur heb jij nodig in jouw nieuwe keuken?

A-Z keukens

Wij demonteren jouw huidige keuken en/of plaatsen een geheel nieuwe keuken. Van het aanleggen van nieuwe leidingen tot aan het verzorgen van de verlichting en het tegel- en schilderwerk.

Specialist in het bouwen en verbouwen van jouw keuken

Bij een keuken verbouwen zijn de planning en de kosten afhankelijk van wat er moet gebeuren. Als je jouw huidige hoekkeuken om wilt toveren tot een kookeiland, is dit vaak duurder dan een nieuwe keuken plaatsen met dezelfde opstelling. Bij het eerste moeten we slopen, leidingen verplaatsten, de vloer aanpakken, stucen, etc.
En dat is waar I will your reform in de Costa del Sol je zeker bij wil en kan helpen.

Wij bouwen en verbouwen al 30 jaar

Met een persoonlijke benadering willen we een vertrouwensrelatie opbouwen die de basis legt voor een langdurige en succesvolle samenwerking.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

im3rd media FJZtZldA uE unsplash

Stap voor stap: De keuken verbouwen

Ga je verhuizen en wil je een nieuwe keuken in je toekomstige woning aan de Costa del Sol plaatsen? Of woon je al goed, maar is de huidige keuken aan vervanging toe? Dit stappenplan leidt je moeiteloos naar jouw droomkeuken.

Stap 1: Ontwerp de keuken

Bij het verhuizen naar een nieuw huis of het vervangen van je oude keuken, is het belangrijk om te beginnen met het ontwerp. Richt je niet meteen op esthetische aspecten zoals mooie deuren en handgrepen, maar focus eerst op de indeling. Ben je tevreden met de huidige indeling of wil je iets compleet anders? Denk na over de plaatsing van de kasten en wat je erin wilt opbergen. Bepaal de gewenste grootte van de koelkast en of je ruimte nodig hebt voor een vriezer. Overweeg ook of je een keuken wilt waarin je kunt eten en leven, of juist een professionele keuken om uitgebreide maaltijden te bereiden. Als je de indeling verandert, moet je ook de leidingen en elektrische aansluitingen verplaatsen. Dit kun je zelf doen of een professional ervoor inschakelen. Houd er rekening mee dat dit van invloed is op je budget. Zodra je de gewenste indeling hebt bepaald en alles nauwkeurig hebt opgemeten, kun je materialen, kastdeurtjes, handgrepen en het aanrechtblad kiezen. Maak een speciaal moodboard op Pinterest met inspiratiefoto’s van jouw droomkeuken. Als je nog twijfelt over je woonstijl, kan het helpen om een woontype-test te doen en neem eens contact met ons op.

im3rd media FJZtZldA uE unsplash
im3rd media FJZtZldA uE unsplash

Stap 2: Verwelkom de loodgieter

Nadat de oude keuken is verwijderd en eventuele wand- en vloertegels zijn weggehaald, is het tijd om een loodgieter in te schakelen voor het aanleggen van leidingen, elektra en ventilatiekanalen op de juiste plaatsen. Dit is een klus voor een professional!

Stap 3: Strakke muren

Afhankelijk van de staat van de muren, kun je deze nu laten stucen. Daarna kun je kiezen voor een frisse verflaag, behang of een compleet andere wandafwerking. Een professionele stukadoor kan snel en gegarandeerd goed werk leveren. Door vooraf bij ons een offerte aan te vragen, weet je waar je aan toe bent en kun je de kosten opnemen in je budget voor de keukenrenovatie.

im3rd media FJZtZldA uE unsplash
im3rd media FJZtZldA uE unsplash

Stap 4: Mooie vloer

Nu de keuken helemaal leeg is, is het tijd om de vloer te leggen. Tegels zijn een voor de hand liggende keuze voor de keuken, maar je kunt ook kiezen voor laminaat of een houten vloer. Houd bij je keuze rekening met het onderhoud van de vloer. Een praktische en aantrekkelijke optie is keramisch parket.

Stap 5: opbouwen

De leukste fase van de verbouwing breekt aan: het opbouwen van de keuken. Begin met het plaatsen van de kasten en volg daarbij nauwkeurig het ontwerp. Aangezien de keuken zorgvuldig is ingemeten, zouden de kasten probleemloos in de ruimte moeten passen. Zodra de kasten stevig aan de muur zijn bevestigd, kun je het aanrechtblad installeren en alle keukenapparatuur, gootsteen en kraan plaatsen. Als je van plan bent om de muur achter de kraan te betegelen, doe dit dan voordat je de kraan plaatst.

im3rd media FJZtZldA uE unsplash
im3rd media FJZtZldA uE unsplash

Stap 6: afkitten

Nu de keuken bijna klaar is, rest er nog een laatste klus: alle naden goed waterdicht afkitten. Dit voorkomt waterschade aan je nieuwe kastjes en de vorming van schimmel.

Een sneak peek van jouw droomhuis aan de Costa del Sol?

Laat ons een 3D design aan jou voorstellen!

im3rd media FJZtZldA uE unsplash

Meer gezelligheid met een open keuken

Steeds vaker merken we dat de keuken steeds meer gebruikt wordt als (onderdeel van de) woonkamer. Tegenwoordig is een woonkeuken ontzettend populair! In het verleden diende de keuken hoofdzakelijk als een plek waar maaltijden werden bereid, maar nu is de keuken het stralende middelpunt van de woning geworden. Het samenvoegen van de keuken en woonkamer zorgt voor een gezellige sfeer, omdat de keuken nu betrokken wordt bij de woonkamer door middel van een open ontwerp.

De populariteit van de open keuken is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Wat zijn nu precies de voordelen van een open keuken?

  • Een open keuken creëert een gevoel van ruimte. Het biedt de mogelijkheid om van twee kleinere ruimtes, namelijk de keuken en de eetkamer, één grote open ruimte te maken.
  • In tegenstelling tot een gesloten keuken geeft een open keuken je de kans om in contact te blijven met je huisgenoten en gasten. Koken wordt een sociale gebeurtenis. Daarom is het leuk om in je open keuken ook krukjes te plaatsen, zodat je bezoekers naast het aanrecht kunnen zitten.

Op zoek naar een nieuwe keuken?

Wil je weten of er nog meer mogelijkheden zijn of heb je behoefte aan advies?

Neem dan contact met ons op

Welke ruimtes wil jij renoveren?

IMG 20230514 WA0014

Slaapkamer

Wil je je slaapkamer verbouwen, aanpassen of verhuizen naar de begane grond? De slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes. En mag dus alles hebben waar jij behoefte aan hebt. Van een extra dakkapel of een walk-in-closet. Niets is te gek!

Lees meer over slaapkamers
IMG 20230514 WA0019

Badkamer

Jouw badkamer verbouwen is meer dan een tegelzetter inhuren. Complete renovatie vereist een aannemer met expertise in tegel-, leiding-, timmerwerk en elektra. Bovendien moet hij veilig zijn en van alle gemakken zijn voorzien.

Lees meer over badkamers
reform header 3

Gehele woning renoveren

Er is een team nodig om je verbouwing professioneel te ontwerpen, organiseren en uit te voeren. Voor de start stellen we een 3D design aan je voor en kun je zien hoe jouw droomhuis eruit komt te zien. We luisteren en coördineren!

Lees meer over woning renoveren

Ervaringen van anderen

Bekijk meer ervaringen op Google reviews