10 Tips om je badkamer ruimtelijk en stijlvol in te richten

Het is je vast niet ontgaan: de hittegolf is weer aangebroken in ons land. En voorlopig zijn we er nog niet vanaf. Het is in huis zweten, zweten en nog eens zweten. En met al dat thuiswerken, is dat geen fijne bijkomstigheid. Maar laten we even ontsnappen aan de hitte en ons richten op een ruimte waar we ook dagelijks veel tijd doorbrengen: de badkamer. In deze blog delen wij 10 tips om je badkamer niet alleen ruimtelijk, maar ook stijlvol in te richten.

#1. Gebruik lichte en neutrale kleuren

De kleur in de badkamer is één van de belangrijkste elementen in deze kleine ruimte. De kleur bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling, maar ook hoe groot de badkamer lijkt. Voor een ruimtelijk effect kunt u het beste lichte kleuren gebruiken. Deze zorgen ervoor dat het groter oogt. Daarnaast raakt u minder snel uitgekeken op lichte en neutrale kleuren.

#2. Zorg voor voldoende verlichting

Verlichting zorgt voor sfeer in de ruimte. Dat geldt ook voor de badkamer. Vergeet daarom bij het inrichten niet om voldoende verlichting op te hangen. Hier hoort praktische verlichting bij, zoals een badkamerspiegel met verlichting of verlichting in de douche, maar ook gezellige sfeerverlichting. Maar het beste is nog altijd daglicht. Hoe meer daglicht er in de ruimte binnen kan vallen hoe groter de ruimte lijkt. Bekijk daarom ook goed of uw raam wel groot genoeg is.

#3. Glazen douchewand oogt ruimtelijk

De derde tip voor het inrichten van de badkamer is het gebruik maken van een glazen douchewand, waar dat kan. Glas is transparant en onderbreekt hierdoor het design van de badkamer niet. Een douchecabine of een stenen scheidingswand zorgen er juist voor dat de ruimte een stuk kleiner wordt. Maak daarom zoveel mogelijk gebruik van helder glas.

#4. Slim opbergen

Bij de badkamerinrichting is het belangrijk om slim gebruik te maken van de ruimte en op deze manier ook alle losse spullen handig op te bergen. Zo zorg je voor een opgeruimde en rustige badkamer. Wees hiervoor creatief met ruimte. Zo zijn er altijd hoekjes en wanden die u kunt gebruiken om een kastje of mooie plankjes op te hangen. Er bestaan ook handige apothekerskasten voor in de badkamer.

#5. Kleine badkamer inrichten: Maak keuzes

Hoe groter de ruimte, hoe meer u hier natuurlijk in kwijt kunt en hoe makkelijker u kunt inrichten. Dat betekent dat u bij een kleine badkamer toch keuzes zal moeten maken. Hoe vaak gaat u nu werkelijk gebruik maken van een bad? Is een wc in de badkamer een noodzaak of is alleen een toilet in de toiletruimte ook voldoende? Het bad met de douche combineren is ook een ruimtebesparende optie.

#6. Hang zwevende badkamermeubels op aan de muur

Badkamermeubels zijn erg praktisch. U kunt er van alles in opbergen en ze zien er ook nog eens mooi uit. Nu zijn er verschillende soorten meubels die u kunt kopen. Bij het inrichten van uw badkamer is het handig om te kijken naar zwevende badkamermeubels. Deze staan los van de vloer en nemen daarom optisch niet veel ruimte in beslag.

#7. Gebruik een 3D badkamerplanner

Bij de inrichting is het belangrijk dat u van tevoren goed weet welk element op welke plaats moet komen. Hierin kunt u aangeven hoe groot uw badkamer is en waar de deur en het raam zich bevinden. Vervolgens kunt u de verschillende soorten sanitair indelen in de ruimte en de juiste tegels uitkiezen. Zo kunt u allerlei opties uitproberen. Een badkamerinrichting is zo een stuk makkelijker.

#8. Combineer tijdloze materialen en kleuren met trendy eyecatchers

Een nieuwe badkamer inrichten betekent dat u deze in een geheel nieuwe stijl kunt maken. Hierbij is het verstandig om voor tijdloze materialen te kiezen en voor kleuren die niet al te bont zijn, zeker wanneer u niet van plan bent om uw hele leven in hetzelfde huis te blijven wonen. Met het oog op een eventuele verkoop van het huis is een neutrale en tijdloze badkamer de beste keus. U kunt het natuurlijk wel spannend maken door middel van trendy eyecatchers en leuke accessoires.

#9. Bedenk welke stijl badkamer u wilt

Bedenk van tevoren goed in welke stijl u de badkamer graag wilt hebben. Soms is het mogelijk om verschillende stijlen te combineren, maar het leukste (en het rustigste) is om één stijl te hanteren. Strak en modern is de meest gekozen stijl voor Nederlandse badkamers. Of kies voor klassiek of landelijk. De industriële badkamer zien we ook steeds meer.

Tip: maak van tevoren een moodboard met afbeeldingen en voorbeelden.

#10. Less is more in de badkamer

Less is more. Een bekende uitspraak in de kunstwereld, maar geldt zeker ook voor een badkamer inrichten. Te veel elementen in één ruimte zorgt al snel voor een rommelige ruimte, terwijl de badkamer juist een plek is waar we ons willen ontspannen. Maar door bijvoorbeeld te veel accessoires kan de ruimte benauwd aanvoelen. Hoe minder, hoe rustiger dus. Zeker voor een kleine badkamer is deze tip erg handig.

 

Hoe we de badkamer inrichten ligt natuurlijk aan hoe de ruimte is ingedeeld en de grootte hiervan. En uw persoonlijke smaak telt uiteraard ook mee. Het belangrijkste is om zo in te richten dat u zich daar fijn voelt.