Tips voor het ontwerpen van een perfecte dressing

Modules

Dressings zijn niet langer exclusief voor “The Happy Few”. Met betaalbare modules kan je nu gemakkelijk een functionele, dressing in elke kamer integreren. Bij het ontwerpen is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met opbergruimte, maar ook met de aangrenzende kamers.

De locatie van je dressing

Het kan als een verlengstuk van de slaapkamer of badkamer kan er leuk uitzien, maar is niet altijd praktisch. Maak van je dressing een circulatiezone tussen de slaapkamer en de badkamer voor maximale functionaliteit.

De wasplaats

Bij het plannen wordt de wasplaats vaak over het hoofd gezien. Plaats deze in de nabijheid van je dressing om het doorkruisen van de woning met volle wasmanden te vermijden. Overweeg integratie als er voldoende ruimte is.

Dressing soorten

Afhankelijk van voorkeur en budget kan je kiezen tussen module en kasten op maat. Module zijn betaalbaar en direct beschikbaar, maar op maat gemaakte dressings passen perfect in kleine of moeilijk in te richten ruimtes.

Een dressing inrichten: Waarop letten?

  • Functionaliteit en onderhoudsvriendelijkheid zijn cruciaal.
  • Kies voor verstelbare legplanken voor optimaal gebruik van de ruimte.
  • Verlichting die daglicht nabootst is ideaal; spiegels kunnen de ruimte vergroten.
  • Kies voor een comfortabele vloerbekleding zoals vast tapijt of parket.
  • Belangrijke afmetingen: diepte voor hangkasten, ophangruimte per persoon, diepte van legplanken voor T-shirts, vrije ruimte nodig bij het omkleden.

Winter en zomer kant in je dressing

Heb je graag een ordelijke kast waar alles meteen bij de hand ligt, deel dan je kasten in volgens de seizoenen. Wissel zomer- en winterkleding af, wat slechts twee keer per jaar nodig is en tevens een goed moment is om ongebruikte kledij weg te doen.