Veiligheid in de badkamer: Handige tips voor extra comfort

Wanneer we in de badkamer staan, willen we niet nadenken over mogelijke gevaren die op de loer liggen. Het is de plek waar we onze zorgen los willen laten, niet verergeren. Gelukkig kunnen wat toevoegingen aan uw badkamer een wereld van verschil maken op het gebied van veiligheid!

Het maakt niet uit of u jong of oud bent, goed of slecht ter been: in een badkamer zit een ongeluk in een klein hoekje. In de meest vochtige ruimte van het huis is de kans op valpartijen wat sneller aanwezig en bepaalde materialen kunnen het risico op verwondingen vergroten, zeker als uw huid niet bedekt is met kleding.

Praktische toevoegingen voor een veilige badkamer

Wel kunt u met een paar kleine aanvullingen op het interieur zorgen voor wat meer veiligheid in de badkamer. Een extra pluspunt is dat veel van deze producten ook fungeren als decoratie! Zo slaat u eigenlijk twee vliegen in één klap.

Antislipmatten en -stickers: Voorkom uitglijden in stijl

Hoewel veel ligbaden en douchebakken gemaakt zijn van stroeve materialen, is dat niet altijd het geval. Ook kan het zo zijn dat u bewust heeft gekozen voor mooie materialen die deze eigenschap niet bezitten. Een voorbeeld hiervan is een inloopdouche met een tegelvloer, waar de combinatie van water en zeepresten kan zorgen voor een glad oppervlak. Antislipmatten en -stickers bieden hier de uitkomst!

Douchematten zijn verkrijgbaar in verschillende designs, waardoor u met gemak een exemplaar kunt vinden die bij het interieur van uw badkamer past. Is uw voorkeur een basic ontwerp of heeft u liever vrolijke tekeningen en kleuren? Hiermee maakt u met een functionele accessoire een vrolijk patroon.

Badmatten zijn net zo praktisch. Niet alleen voorkomt het valpartijen wanneer u op wilt staan, ook zorgt het ervoor dat u goed op uw plek blijft zitten. U glijdt hiermee namelijk niet telkens naar onderen in uw ligbad.

Verder kunt u ervoor kiezen om een antislipmat naast het bad te leggen, zodat u geen gevaar loopt wanneer u uit het water stapt.

Badgreep: Extra ondersteuning bij het in- en uitstappen

Een ander hulpmiddel voor bij het bad is de badgreep. Deze kunt u vastpakken bij het in- en uitstappen, zodat u wat extra grip heeft. Dit verkleint de kans dat u zomaar valt en maakt het in bad gaan een stukje makkelijker, zeker als u wat minder goed ter been bent.

Er wordt meestal gekozen voor een simpele greep voor aan de wand, bijvoorbeeld in chroom of messing. Echter kunt u ook kiezen voor een moderner alternatief.

Douche- of badkruk: Comfortabel genieten van uw douche

Verder kunt u ervoor kiezen om zittend van uw douche te genieten. Het is een ideale oplossing voor iedereen die niet lang kan staan, maar ook als u dit wel kunt is het een fijn extraatje. Vallen of uitglijden is hierdoor niet meer mogelijk en u zit altijd comfortabel onder de warme straal.

Douche- en badkrukken worden gemaakt van materialen die poriënvrij zijn en waar vuil niet tussen kan nestelen. Hierdoor blijft het oppervlak fris en gaat u niet op een onhygiënische plek zitten. En natuurlijk is het goed bestand tegen water!

Een extra pluspunt van douche- en badkrukken is dat ze ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Een simpele douchekruk kan bijvoorbeeld ingezet worden als tafeltje om accessoires op kwijt te kunnen, als decoratie.

Een veiliger gevoel in de badkamer

Wilt u weten of er nog meer mogelijkheden zijn of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op.