Groeit jouw woning mee met je gezin? Is ze aangepast aan je oude dag? Kan je haar makkelijk onderhouden? Of weer uiteen halen in plaats van te moeten slopen? Kortom, is jouw woning klaar voor de toekomst? Bij I will Reform your Home begrijpen we dat een huis een levenslange investering is. In deze blogpost delen we 5 belangrijke zaken om te overwegen wanneer je op zoek bent naar je ideale woning aan de prachtige Costa del Sol. We willen ervoor zorgen dat jouw droomhuis daadwerkelijk toekomstbestendig is.

Stap 1: Het dak en de buitenmuren voor de rondleiding

Voor we beginnen aan de rondleiding, raden we aan om een kritische blik te werpen op het dak en de buitenmuren. Een scheur in de gevel of problemen met het dak kunnen wijzen op mogelijke stabiliteitskwesties.

Stap 2: De vloeren, muren en plafonds

Tijdens de rondleiding is het essentieel om aandacht te besteden aan de staat van de vloeren, muren en plafonds. Problemen met de structuur van het gebouw worden vaak hier zichtbaar. Denk aan barsten, oneffenheden, of vochtproblemen.

Stap 3: De technische installaties

Verwaarloos de technische installaties niet. Vraag de verkoper om de elektrische, sanitaire en verwarmingsinstallaties te bekijken tijdens de rondleiding. Dit geeft je inzicht in mogelijke kosten voor vervanging of onderhoud.

Stap 4: Natuurlijk licht

Natuurlijk licht is van onschatbare waarde in een woning. Het zorgt niet alleen voor een aangename sfeer, maar bespaart ook op energiekosten. Zorg ervoor dat er voldoende natuurlijk licht binnenkomt, vooral in ruimtes zoals een kantoor.

Stap 5: De oorspronkelijke plannen

Bekijk de oorspronkelijke plannen van de woning. Als er bijgebouwd is zonder vergunning, kan dit problemen veroorzaken. Controleer de bouwgeschiedenis en vergunningen om onaangename verrassingen te voorkomen.

 

Bij I will Reform your Home staan we klaar om je te helpen bij het realiseren van je droomwoning aan de Costa del Sol. We begrijpen het belang van toekomstbestendigheid en bieden deskundig advies en renovatiediensten om aan al je behoeften te voldoen. Ook kunnen wij mee helpen met het bestuderen van de 5 belangrijke zaken om te overwegen tijdens je aankoop proces. Neem contact met ons op als je ons advies wilt bij het bekijken van huizen.

 

 

Lees meer over I will ReForm your Home